iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Κ. Λιμανάκι Η άγνωστη
ιστορία του Αντώνη
Μπράβου (εικόνα)


Συγκίνηση προκαλεί η ανθρώπινη ιστορία που φέρνει σήμερα στο φως η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr με επίκεντρο το Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας.
Το θρυλικό πρώην ξενοδοχείο Bravo στο Κόκκινο Λιμανάκι που εδώ και δέκα χρόνια έχει μετατραπεί σε πολυτελή κατοικία, χτίστηκε τη δεκαετία του 60' από τον αείμνηστο Ανδρέα Μπράβο. Από τα πρώτα κτίσματα στην πανέμορφη περιοχή, πέρασε στους γιούς του Ανδρέα Μπράβου. Ο Αντώνης ήταν αυτός που το ''έτρεξε'' δεκαετίες μαζί με τη συζυγό του Μαίρη, ενώ διέμεναν στον τρίτο όροφο με τη μαγευτική θέα στον Ευβοικό. Ο Αντώνης Μπράβος λάτρεψε το Κόκκινο Λιμανάκι ενώ ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του συλλόγου οικολογικής προστασίας της παραλίας, που πλέον έχει διαλυθεί.
Ο Αντώνης Μπράβος πέρασε πριν λίγα χρόνια στον κόσμο της απέραντης γαλήνης, όμως οι δικοί του άνθρωποι και φίλοι του δεν τον ξέχασαν και δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ.
Αυτό που γνωρίζουν ή θυμούνται ελάχιστοι είναι πως ο αείμνηστος Αντώνης Μπράβος στα - πολύ - νιάτα του ήταν μέλος του δημοφιλούς συγκροτήματος Morka, που σχηματίστηκε το 1971. Τα μέλη του ήταν οι:
Ντόριαν Κόκας –κιθάρα, φωνή
Αντώνης Μπράβος-μπάσο
Πωλ Παπαδέας-κιθάρα,φωνή
Τζωρτζ Ταμπακόπουλος-τραγούδι
Μιχάλης Ορφανίδης-ντραμς
Πάμελα Ληκ-φωνή
Εμφανίζονταν σε κινηματογράφους, σχολεία για ενίσχυση μαθητικών εκδρομών (εξαήμερων) και σε κλαμπάκια. Το συγκρότημα διαλύθηκε τον Απρίλιο του 1973, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του Μιχάλη Ορφανίδη. Τα ξημερώματα της 21 Απριλίου 1973, ο Ορφανίδης διερχόμενος την οδό Σπευσίππου, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κάτω από αυτοκίνητο.
Την βόμβα, είχε βάλει ο κτηνίατρος Ιπποκράτης Σαβούρας, που με το ψευδώνυμο «Συνταγματάρχης Πορφύρης», αγωνιζόταν να ρίξει τη χούντα. 
Αυτή ήταν η άγνωστη ιστορία του καλλιτέχνη Αντώνη Μπράβου.