iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Προφυλακίστηκαν οι
δύο της υπόθεσης
κατασκοπίας στη Ρόδο


Ο δυο άνδρες που κατηγορούνται για κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσωρινά κρατούμενοι, έπειτα από μαραθώνια διαδικασία που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι για να ολοκληρωθεί λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Ήταν μια διαδικασία για γερά νεύρα, όπως σχολίασαν νομικοί κύκλοι, με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων να δίνουν σκληρή μάχη προκειμένου οι πελάτες τους να αποφύγουν την προφυλάκιση, κάτι που αποδείχθηκε τελικά αδύνατο.

Οι δικηγόροι τους υποστήριξαν ότι η απόφαση για την προφυλάκιση τους δεν βασίζεται σε νομικά κριτήρια καθώς όπως είπαν, οι δυο κατηγορούμενοι δεν ήταν ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, αφού ανάμεσα στην προανάκριση και την κύρια ανάκριση, μεσολάβησε μια βδομάδα «χωρίς να κάνουν έστω και μια προπαρασκευαστική κίνηση να εγκαταλείψουν τη χώρα». Μάλιστα στάθηκαν στο γεγονός ότι στην δικογραφία δεν υπήρχαν αντίγραφα των μηνυμάτων που αντηλλάγησαν, ούτε φωτογραφίες καθώς όλο το υλικό βρίσκεται ακόμα στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ωστόσο, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν και τους δυο ως ύποπτους φυγής, γι’ αυτό και διέταξαν την προσωρινή τους κράτηση.