iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Μαραθώνας Διαδικτυακή
έρευνα Σε ''κινούμενη
άμμο'' ο Στέργιος Τσίρκας


''Σε τεντωμένο σχοινί'' δείχνει να κινείται ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα γνώμης του dimotisnews.gr που δημοσιεύει η εφημερίδα ''Δημότης'' στο εορταστικό φύλλο.

Με τον τίτλο ''σε αργό βηματισμό η Πορεία Πράξης'' η εφημερίδα μεταφέρει ένα βαρύ κλίμα για την εικόνα του κ. Τσίρκα στα μάτια των πολιτών. Στο καίριο ερώτημα ''πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη Δημοτική Αρχή'' οι πολίτες  σε ποσοστό 66,66% είναι δυσαρεστημένοι καθώς απαντούν καθόλου ή λίγο. Ένα ποσοστό 23,16 λέει ''πολύ'' και μόλις 9,88 λέει ''απόλυτα''.

Αποχετευτικό, (25,22), σχέδια πόλης (20,94) καθαριότητα, ύδρευση, οδοποιία, πολιτική προστασία και αθλητισμός ακολουθούν στον κατάλογο των προβλημάτων που προτάσσουν οι δημότες Μαραθώνα.

Τεράστιο ζήτημα δημιουργείται - σύμφωνα με την έρευνα - για την αποτελεσματικότητα των ατόμων σε θέσεις ευθύνης της Δημοτικής Αρχής, όπου φαίνεται να διασώζεται στην εκτίμηση των πολιτών μόνο ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κυπαρίσση με 4/5, ενώ 2/5 αξιολόγησης παίρνουν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Τσίρκας και ο πρόεδρος της ΚΕΜΑ Μανόλης Γεωργάτος. Οι αντιδήμαρχοι κύριοι Ευαγγελόπουλος (η εφημερίδα τον χαρακτηρίζει μάλιστα ''μαύρο κουτί''), Σωτηρίου, Στάμος, Λάσκος και Παπαιωάννου αξιολογούνται με 1/5.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας κλείνει με την επισήμανση πως ''χτυπάει το καμπανάκι κινδύνου για τους διοικούντες, καθώς η υπομονή λιγοστεύει και ο χρόνος μετράει αντίστροφα''...

Αν σχολιάζαμε δημοσιογραφικά την τελευταία επισήμανση του ''Δημότη'' θα παρατηρούσαμε πως η λέξη ''αντίστροφα'' γεννά ερωτήματα όπως μήπως εννοεί αντίστροφα για την πτώση του Στέργιου Τσίρκα? Ή αντίστροφα για τον αυτοδιοικητικό αφανισμό στις επόμενες εκλογές κάποιων στενών συνεργατών του?

Πάντως αυτή τη διαδικτυακή δημοσκόπηση εμείς τη διαβάζουμε δημοσιογραφικά και ως προάγγελο εξελίξεων εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2023 με επίκεντρο τον Σπύρο Λιβαθινό. Ο επικεφαλής της ''Συμμαχίας'', της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Μαραθώνα, το 2021 πιθανότατα να βάλει μπροστά ''τις μηχανές'' για τη διεκδίκηση εκ νέου της δημαρχίας του ιστορικού δήμου. Γιατί αν τον Δεκέμβριο του 2020 ένα ποσοστό 66,66% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από τη Διοίκηση του κ. Τσίρκα φανταστείτε αυτό το ποσοστό, τον Δεκέμβριο του 2022 λίγους μήνες πριν τις κάλπες. Βαριά σύννεφα...

Άλλωστε χωρίς καν ο κ. Λιβαθινός να έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του, ήδη ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας του Μαραθώνα τον θέλει και τον εμπιστεύεται για τη θέση του δημάρχου. Μη βρεθεί κανείς να πει από πού προκύπτει αυτό. Θυμάστε τι έλεγαν οι παλιοί? ''ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι''...