iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Οι 6 εξαιρέσεις
για μετακίνηση
εκτός νομού


Μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις εκτός νομού -που απαγορεύονται, πλην ολίγων εξαιρέσεων- συνιστά στους πολίτες η Ελληνική Αστυνομία για το διάστημα των Χριστουγέννων.

Προκειμένου να μην επιχειρηθούν μεγάλες, αναιτιολόγητες μετακινήσεις εκτός νομού, η ΕΛ.ΑΣ θα προβεί σε ένα πραγματικό «σαφάρι» ελέγχων.
Ελέγχους σε οχήματα και μετακινούμενους πολίτες μπορούν, ωστόσο, να κάνουν και η Δημοτική Αστυνομία καθώς οι Λιμενικές Αρχές. Το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση εκτός νομού είναι τα 300 ευρώ.
Οι 6 εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού είναι οι εξής:

Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)
Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)
Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή)
Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση κατά τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα γίνονται με SMS στο 13033.