iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2024

Πέτσας: Θα ανοίξουν
στις 11 τα σχολεία Σύψας:
Φοβόμαστε διασπορά


Ξεκάθαρος πως τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους στις 11 Ιανουαρίου εμφανίστηκε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε πως χθες Σάββατο ανακοινώθηκε μία προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια σε περίπου μια εβδομάδα. Όπως εξήγησε με την απόφαση του lockdown ως τις 11 Ιανουαρίου διευκολύνονται και ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη. Πρόσθεσε επίσης ότι οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα θα επανέλθουν με την άρση του lockdown.

Την ίδια ώρα πάντως ο λοιμωξιολόγος κ. Σύψας τόνισε στον Σκαί πως «Βρισκόμαστε στην κατάσταση του φόβου, και γιατί φοβόμαστε; Φοβόμαστε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες υπήρξε μια τεράστια διασπορά στην ελληνική κοινωνία. Και ιδίως φοβόμαστε τι γίνεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ξέρετε ότι όταν ένας διασπείρεται διασπείρεται βουβά. Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, είναι κάτω από τα ραντάρ της επιδημιολογίας, κι ό,τι βλέπουμε το βλέπουμε 15 μέρες μετά. Φοβόμαστε λοιπόν τις επόμενες ήμερες τι θα δούμε στα μέσα Ιανουαρίου, αν όντως έχει υπάρξει μεγάλη διασπορά υπάρχει κίνδυνος επιδημικής έκρηξης και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα την αντιμετωπίσουμε»