iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

''Κολαστήριο'' στον Βύρωνα
Ο εγγονός βασάνιζε τη
γιαγιά επί χρόνια!


Μια ασύλληπτη ιστορία κακοποίησης κρυβόταν στο σπίτι κολαστήριο στην οδό Παραδείσου στον Βύρωνα, εκεί που μια ηλικιωμένη φέρεται να δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο από τα χέρια του ίδιου της του εγγονού. Οι πληροφορίες που έχει συλλέξει η Αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες πραγματικά σοκάρουν και δείχνουν το μέγεθος της τραγωδίας που ζούσε η γυναίκα αυτή εδώ και μερικά χρόνια.

Οι αναφορές περιλαμβάνουν περιστατικά άγρια βίας, ενώ αποκαλύπτεται πως το τελευταίο περιστατικό δεν ήταν το πρώτο, αλλά ένα από τα πολλά, κάποια εκ των οποίων ήταν γνωστά στην Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου, οι ένοικοι της πολυκατοικίας της οδού Παραδείσου άκουσαν -  για άλλη μία φορά – ήχους που παρέπεμπαν σε ξυλοδαρμό.

Ο εγγονός, ο οποίος φέρεται να είναι χρήστης σκληρών ναρκωτικών (σίσα), αφού έχει ξυλοκοπήσει άγρια τη γιαγιά του και τον πατέρα του φεύγει από το σπίτι και φεύγοντας ξεχνά να τους κλειδώσει μέσα στο διαμέρισμα, όπως συνήθιζε να κάνει.  Οι ένοικοι καλέσαν το ΕΚΑΒ, η ηλικιωμένη διεκομίσθη στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε σε αυτό, και ο γιος της έδωσε για πρώτη φορά κατάθεση στην Αστυνομία για τη βία που υφίσταται ο ίδιος και η μητέρα του. Σύμφωνα με τους ενοίκους που έκαναν την καταγγελία, ύστερα από εκείνο το περιστατικό, η ηλικιωμένη ήταν τόσο πρησμένη στο πρόσωπο που δεν μπορούσε καν να ανοίξει τα μάτια της.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με την ίδια αγριότητα 15 ημέρες μετά, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά ο εγγονός της ηλικιωμένης θυμήθηκε να κλειδώσει την πόρτα και να αφήσει εντός διαμερίσματος τη γιαγιά του και τον πατέρα του. Το γεγονός αυτό ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που ξεχείλισε για τον πατέρα, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι και να προτιμήσει να ζήσει ως άστεγος στην ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα.