iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Προς άνοιγμα
της εστίασης την
1η Φεβρουαρίου;


Το επόμενο δεκαήμερο είναι το πιο καθοριστικό στην πορεία της πανδημίας με άξονα την ουσιαστική σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και το άνοιγμα της εστίασης!

Όπως εκτιμούν οι σοβαροί επιστήμονες και όχι οι ''τηλεμαιντανοί'', όλα θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ασθενών στα νοσοκομεία από τον ιό και κυρίως σε ΜΕΘ και φυσικά τα θύματα. 

Το μήνυμα που στέλνουν στην κοινωνία τόσο στους πολίτες όσο και στους καταστηματάρχες του λιανεμπορίου είναι ''τηρήστε ευλαβικά τα μέτρα, ώστε να μην επιβαρυνθεί το ιικό φορτίο''. Αν όλα πάνε καλά τότε η επιτροπή των ειδικών θα δώσει το ''πράσινο φως'' για άνοιγμα της εστίασης, ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου σε μια αρκετά αισιόδοξη προοπτική και πάντως στη χειρότερη περίπτωση το πρώτο 15μερο του Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα επιτρέπεται να κάθονται μόνο έξω πελάτες (θα υπάρχουν θερμαντικά σώματα) μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, συγκεκριμένος αριθμός ανά τραπέζι, αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στο οικονομικό πεδίο η κυβέρνηση επίσης βλέπει τα ταμεία να αδειάζουν από τις εκατοντάδες χιλιάδες αναστολές εργασίας και τα επιδόματα που δίνει, παράλληλα με την ''ασφυξία'' των επιχειρηματιών εστίασης που αυτό είναι και το σημαντικότερο. Ο κλάδος ''σβήνει'' και χιλιάδες ''λουκέτα'' αναμένονται αν δεν ανοίξει το συντομότερο η αγορά.

Αυτό θα σημαίνει ότι με το άνοιγμα της εστίασης θα καταργηθούν προφανώς και τα μηνύματα στο 13033, αλλά θα εξακολουθήσει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 ή 10 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για αρκετό διάστημα ακόμη, αφού δεν πρόκειται ανοίξουν σύντομα τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης.