iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Πότε θα ''φάτε'' το
300άρι πρόστιμο
για take away


Αυτό το μέτρο εκτός από παράλογο αποτελεί και τη χαριστική βολή στην εστίαση, σε όσους επιχειρηματίες κρατούσαν ανοικτά ''με νύχια και με δόντια'' τα μαγαζιά τους με take away και delivery.

Επειδή ο κόσμος έχει μπερδευτεί και δεν έχει αντιληφθεί τι ισχύει από σήμερα θα το πούμε όσο πιο απλά γίνεται.

Αν περάσει αστυνομικός από εστιατόριο, καφετέρια, πιτσαρία, σουβλατζίδικο που κάνει tak away και μέσα σε αυτό ή προσέξτε σας παρακαλούμε ΕΞΩ από αυτό πελάτης η επιχείρηση ''τρώει'' πρόστιμο 3000 ευρώ και ο πελάτης 300 ευρώ. Προσέξτε όχι καν μέσα, αλλά ούτε έξω. Συνεπώς πώς θα παραγγείλει κάποιος ας πούμε στο εστιατόριο ή το σουβλατζίδικο? Φωνάζοντας ή με παντομίμα? Δεν έχει άλλη επιλογή. Ή τηλεφωνώντας απ έξω  από τα δύο μέτρα για να τους πάει έξω ο μαγαζάτορας την παραγγελία. Αλλά και πάλι δεν ορίζεται ακριβώς η απόσταση που μπορείς να φωνάξεις!

Και κάτι ακόμη σημαντικό. Δεν μπορείτε να πάτε μόνο για take away επειδή δεν θέλετε ή φοβάστε το delivery. Πρέπει να έχετε βγει από το σπίτι για κάποιον από τους 6 κωδικούς στο 13033. Απαγορεύεται να πάτε μόνο να πάρετε το φαί ή τον καφέ σας. Πρέπει να το συνδυάσετε με γιατρό, τράπεζα, σούπερ μάρκετ, αγορά ρούχων, κηδεία, άθληση, βόλτα του σκύλου ή τους άλλους λόγους που προβλέπει ο νόμος. 

Αυτά τα ωραία...