iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

Τι είπε για την
ανατολική Αττική
ο καθηγητής Τσιόδρας


Την ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της Αττικής περιέγραψε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Δεν έχει τελειώσει ο ιός. Είναι εδώ. Και θα μας πιέζει κι άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία πως οι εκτιμήσεις για το προσεχές διάστημα δείχνουν πως θα υπάρξουν 80 με 100 νέες νοσηλείες σε ΜΕΘ πανελλαδικά. Παράλληλα ο καθηγητής τόνισε ότι έχει συγκροτηθεί δίκτυο παρακολούθησης των μεταλλάξεων και ιδίως των πολλαπλών παραλλαγών του ιού και πρόσθεσε ότι «αν επικράτηση το variant (σ.σ. μεταλλαγμένο στέλεχος) στην χώρα μας μπορεί να έχουμε πρόβλημα εως και τις αρχές Μαρτίου».

Αναφορικά με τα εμβόλια τόνισε ότι είναι η μόνη λύση «αρκεί να είναι δημόσιο αγαθό». «Στην Αθήνα δυστυχώς έχουμε αύξηση. Την παρακολουθούμε έχοντας αγωνία και βλέποντας την αντοχή του κόσμου που έχει εξαντληθεί.

Στο Βόρειο Τομέα παρατηρείται αύξηση 81% την τελευταία εβδομάδα. Στον Κεντρικό Τομέα παρατηρείται αύξηση 67% με 1040 ενεργά κρούσματα. Στο Δυτικό Τομέα παρατηρείται αύξηση 123% με 550 ενεργά κρούσματα. Στον Πειραιά η αύξηση είναι 90% με περίπου 500 ενεργά κρούσματα. Σε όλη την περιφέρεια Αττικής έχουμε αύξηση 78% με πάνω από 4 χιλ ενεργά κρούσματα. Η αύξηση στην Ανατολική Αττική είναι 62%. Θέλει προσοχή και επαγρύπνηση. Ο ιός είναι εδώ. Η Αττική είναι περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Δεν έχει αυξηθεί η πίεση στις ΜΕΘ αλλά ξέρουμε αυτό αργεί για λίγες ημέρες. Οι έρευνες στα λύματα δείχνουν ότι υπάρχει τεράστια αύξηση» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.