iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 15 Μαΐου 2024

Ξαναζωντανεύει
ο λόφος
του Στρέφη


Μια βόλτα σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, μέσα στο πράσινο, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια: Ένα όνειρο που μοιάζει απατηλό, αλλά θα γίνει πραγματικότητα, στον Λόφο του Στρέφη.

Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό έργο, προκειμένου να δώσει νέα πνοή σε ένα μέρος που έχει συνδεθεί με την ιστορία της πόλης, μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου».
Ο λόφος του Στρέφη που έχει συνδεθεί με τον περίπατο, την ψυχαγωγία και το πράσινο της Αθήνας, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Ανακτά τον χαμένο ρόλο, του πνεύμονα της πόλης και την ταυτότητά του.

Ο κατάφυτος λόφος των Εξαρχείων, έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα στην καθημερινή ζωή της πόλης, αλλά αποτέλεσε και το απόλυτο σημείο προορισμού για τις οικογένειες της Αθήνας, τα Σαββατοκύριακα. Έδινε ανάσα στους κατοίκους και τους επισκέπτες, όμως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια εικόνα πραγματικής εγκατάλειψης και κατάντησε στέκι ναρκομανών.
Ήρθε όμως η ώρα, ο λόφος του Στρέφη να κλείσει τον κύκλο της απαξίωσής του και να μπει σε μια διαφορετική τροχιά. Ετοιμάζεται να αλλάξει όψη και να προσφέρει και πάλι τον περίπατο, τον αθλητισμό, την αναψυχή, τη θέα και την ασφάλεια που έδινε για δεκαετίες στους επισκέπτες του.

Μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο Λόφος του Στρέφη αποκτά νέα πνοή καθώς θα αναδειχθεί η κορυφογραμμή του λόφου, θα ενισχυθεί η προσβασιμότητα και η ασφάλεια, θα επανασχεδιαστεί η παιδική χαρά και θα γίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης σε όλη την περιοχή.