iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Συνελήφθησαν
14χρονοι
διαρρήκτες!


Σε μπελάδες έβαλε και τον πατέρα του ένα 14χρονο αγόρι που διέρρηξε ένα σχολικό συγκρότημα στις Σέρρες και άρπαξε από ένα γραφείο 40 ευρώ, κλειδιά και έναν φορητό υπολογιστή αξίας 700 ευρώ τον οποίο έκρυψε στο ύπαιθρο κοντά στο σπίτι του.

Η διάρρηξη εξιχνιάστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που βρήκαν το κλεμμένο laptop και τα κλειδιά και τα επέστρεψαν στον διευθυντή του σχολείου, ενώ στο ίδιο βρέθηκαν και διαρρηκτικά εργαλεία. Ο ανήλικος συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής μαζί με τον πατέρα του που κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Επίσης στα χέρια των αστυνομικών της Ασφαλείας έπεσαν την Κυριακή δυο Έλληνες ηλικίας 14 και 24 χρόνων, οι οποίοι είχαν κλέψει από περιοχή της Ρόδου ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ σε βάρος των γονέων του 14χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου.

Στον ίδιο εισαγγελέα οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ιαλυσού και ένας ακόμη ανήλικος, ο οποίος είχε παραβιάσει μια εξοχική κατοικία και είχε κλέψει από μέσα διάφορα αντικείμενα. Μαζί με τον «άγουρο» δράστη, συνελήφθη ο πατέρας του για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.