iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Κορωνοιός Δήλωση
''βόμβα'' Περιφερειάρχη
για τον κορωνοιό


Στις αθρόες διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από την Αλβανία αποδίδει σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι τα Γιάννενα μπήκαν στη ζώνη των «κόκκινων» περιοχών, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καρχιμάνης.

«Η επιδημιολογική εικόνα των Ιωαννίνων επηρεάζεται σημαντικά από τους ασθενείς που έχουν διακομισθεί από την Αλβανία και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής»: Αυτό υποστηρίζει σε εκτενή δήλωσή του ο κ. Καχριμάνης ο οποίος σημειώνει την ανάγκη να εκτιμηθούν τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα για την λήψη των οριστικών αποφάσεων από την επιστημονική επιτροπή.

Όπως γράφει το epiruspost.gr   η επιτροπή των επιδημιολόγων που ανέλυσε την εικόνα της περιοχής εισηγήθηκε την Τετάρτη καθολικό lockdown για τα Γιάννινα. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το μεσημέρι της Παρασκευής από την Επιτροπή των Λοιμοξιωλόγων.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στην γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είχε καταφέρει να ελέγξει την διασπορά του κορωνοϊού, χάρη στους δομημένους, συστηματικούς ελέγχους στην κοινότητα, στα ιδρύματα, στα νοσοκομεία, σε μαζικούς χώρους και σε πολλές επιχειρήσεις.

Οι έλεγχοι αυξάνονται συνεχώς και τον περασμένο Ιανουάριο ο αριθμός των δειγματοληψιών που έγιναν από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ανήλθαν σε 11.307, ενώ τον τρέχοντα μήνα Φεβρουάριο μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 14.225 δείγματα (χωρίς να περιλαμβάνονται οι της Κακαβιάς).

Αποτέλεσμα των ελέγχων και των ιχνηλατήσεων ήταν τον Ιανουάριο ο μέσος όρος κρουσμάτων να μειωθεί στο 1,5 ανά ημέρα και ταυτόχρονα να περιοριστούν στο ελάχιστο οι νοσηλείες ασθενών με Covid-19 στα δύο Νοσοκομεία (Πανεπιστημιακό και «Χατζηκώστα»).