iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Γιατί ''άστραψε και
βρόντηξε'' ο
Βαγγέλης Μπουρνούς


Σε μια οργισμένη ανάρτηση στο fb ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς αναφέρει
Κιρκες, παρατρεχαμενοι και "βρεγμένοι" από βούρκους, έπεσαν πάλι σε βόθρο που άνοιξαν οι ίδιοι.
Εμείς βλέπεις δεν είμαστε αμερικανάκια και δη βορείων χώρων.
Γέμισαν τον δρόμο της ζωής τους με βοθρολυματα και πατούν μέσα νομίζοντας ότι πατούν σε γρανίτες βορείων προαστίων.
Δημοσιεύουν ιστορικές φώτο από σχετικές ανασκαφές σε γειτονικό χώρο που σήμερα είναι εντός χερσαίας ζώνης (απόδειξη ο χωματόδρομος που χωρίζει χώρο ανασκαφής με χέρσο γεωτεμαχιο που σήμερα αποτελεί την πλατεία Ελ. Βενιζέλου) και ευαγγελιζονται την αλήθεια, την οποία κακοποιουν καθημερινά, γιατί δεν βρήκαν οσφυκαμπτες.
Ας ανοίξουν τα μάτια τους να δουν ότι οι ανασκαφές είναι σε χώρο που σήμερα είναι η ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων καταστημάτων υγειονομικου ενδιαφέροντος.
Ας ρωτήσουν οι ξερολες την ιστορία του τόπου.
Ας ρωτήσουν την Εφορία αρχαιοτήτων.
Οι τωρινές ανασκαφές μπορεί να αφορούν τη συνέχεια ενός οικισμού ύστερης περιόδου από αυτόν που ανεσκαψε ο Θεοχάρης αλλά πρωτοανασκαφτηκαν σήμερα.
Σήμερα. Είναι τόσο δύσκολο για κάποιους.
Μαλλον ναι!
Ας φέρουν κάποια αρχαιολόγο να τους πει οτι ο χώρος της πλατείας Ελ. Βενιζέλου είναι πρωτοανασκαμενος από την σημερινή ανασκαφή που πλήρωσε ο δημος Ραφηνας-Πικερμιου.
Σπιλωνουν ανθρώπους, καταγωγες, ιστορία και συνειδήσεις.
Δεν θέλω να καταστω με κανέναν τρόπο συνήγορος των Κρητών που διάλεξαν να ζήσουν στον ομορφο τόπο μας και οι οποίοι καμαρώνουν για ένα τέκνο της ιδιαίτερης πατρίδας τους, που έχει παγκόσμια αναγνώριση από ολους.
Ας μάθουν όλοι ότι ο Ελ. Βενιζέλος είναι συνδεμένος με την επέκταση των συνόρων της χώρας μας που κάποτε ήταν μέχρι τη Λαμία.
Εχει βέβαια όπως κάθε ηγέτης και μελανά σημεία στην τεράστια διαδρομή του, ως 7 φορες πρωθυπουργός της χώρας.
Τιμάτε όμως για την τεράστια προσφορά του στη χώρα μας από τους Έλληνες και ιδιαίτερα από τους Μικρασιατες, τους οποιους αποκατέστησε μετά την καταστροφή στη Μικρά Ασία, όταν κάποιοι άλλοι αθετησαν συμφωνίες και ήθελαν να προχωρήσουν ως τα βάθη της Ανατολιας και επήλθε η καταστροφή.
Ήταν αυτός που τους έδωσε πίσω ζωή στη μητέρα πατρίδα, τη Μεγάλη Ελλάδα που δημιουργησαμε και τους έβαλε στην αγκάλη της σε δύσκολα πράγματι χρόνια.
Τον άνθρωπο που βοήθησε τους εκ Μικρας Ασίας πρόσφυγες τίμησε ο τόπος μας πρωτιστως και δευτερεύοντος το - εκ Κρήτης - τέκνο της.
Αντε να χαθουν όλοι αυτοί που συστηματικά συκοφαντούν. Να πέσουν στη λήθη της συνείδησης των πολιτών.
Έτσι και αλλιώς μεροκάματο εδώ δεν βγαίνει.
Μπορούν να κατέβουν στην επόμενη στάση.
Αρκεί να απομακρύνουν την μπόχα τους.