iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Απίστευτη διαδικτυακή
χολή για έναν
ηλικιωμένο άνθρωπο


Ένα από τα κορυφαία Ελληνικά site το iefimerida.gr δημοσίευσε χθες το πρωί μια φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη να περιμένει υπομονετικά σε μια καρέκλα στον ''Ευαγγελισμό'' να εμβολιαστεί.

Ήταν μια επιτυχία όσον αφορά το φωτορεπορτάζ και φυσικά το αναπαρήγαγε το σύνολο του ηλεκτρονικού Τύπου στην Ελλάδα, αναμεσά τους και η iselida.gr.

Μόνο που εμείς κάναμε το...''λάθος'' να αναφέρουμε στον τίτλο τη λέξη ήθος για τη συγκεκριμένη κίνηση του 85χρονου πρώην πρωθυπουργού. Δεν θα γράφαμε το κείμενο που διαβάζετε αν δεν μας προξενούσε τρόμο κυριολεκτικά το μένος με το οποίο σχολίαζαν τόσο τον ηλικιωμένο πολιτικό, όσο και την εκτιμησή μας ότι είναι παράδειγμα ήθους να περιμένεις στη σειρά, ενώ θα μπορούσε ως πρώην πρωθυπουργός να παρακάμψει τη σειρά με κάποια ''λαμογιά''. Τι πιο εύκολο στην Ελλάδα? 

Χωρίς να έχει καμία σημασία η iselida.gr ήταν το ίδιο μέσο που πριν από έναν μήνα είχε στηλιτεύσει τη στάση του κ. Σημίτη να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ από το βήμα της βουλής τη νύχτα των Ιμίων, με τη σημείωση ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιες άλλες εκφράσεις προκειμένου να πει το ίδιο. Γιατί σχεδόν κανείς δεν επιθυμούσε πόλεμο εκείνη τη μοιραία νύχτα που κατέπεσε το ελικόπτερο με τους νεκρούς Έλληνες στρατιωτικούς. Παρ όλ αυτά αρκετοί μας κατέκριναν γιατί ''αγγίξαμε'' τον κ. Σημίτη, ενώ ακόμη και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης μας έψεξαν δημοσίως κιόλας για το δημοσίευμα, αν και ελπίζουμε να κατάλαβαν στη συνέχεια τι ακριβώς εννοούσαμε.

Χθες λοιπόν αναφερθήκαμε στον άνθρωπο και όχι στον πολιτικό Κώστα Σημίτη, τον οποίο δεν θεωρούμε και κάτι σπουδαίο στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Στον άνθρωπο οφείλαμε δημοσίως δημοσιογραφικά να εξάρουμε τη στάση του. Όμως ο όχλος του διαδικτύου δεν μπορεί να ξεχωρίσει ότι άλλο ο κακός ή μέτριος πολιτικός (που κάτι τέτοιο ήταν) του 2000 και άλλο ο 85χρονος άνθρωπος του 2021 που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Τόσο ''δηλητήριο'', μίσος και χυδαίες ύβρεις μας τρόμαξαν...