iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Έφυγε από τη ζωή
ο δημοσιογράφος
Βασίλης Κουλούρης


Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουλούρης σε ηλικία 65 ετών.

Εξαιρετικός άνθρωπος είχε εργαστεί σε εφημερίδες και στο κρατικό ραδιόφωνο. Αφήνει πίσω του την αγαπημένη του σύζυγό Κατερίνα και τον μονάκριβο γιό τους Κωνσταντίνο.

Ο Βασίλης Κουλούρης ήταν άνθρωπος αξιοπρεπής, χαμηλών τόνων, σεμνός και ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους και συνάδελφους του. 

Γεννήθηκε στην Λευκίμμη της Κέρκυρας.  Ήρθε στην Αθήνα για σπουδές στην ΑΣΟΕΕ. Το γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, τον βρήκαν πρωτοετή φοιτητή, να συμμετέχει ενεργά στην εξέγερση.

Στην επαγγελματική του ζωή διακρίνονταν για την υψηλή επαγγελματική του επάρκεια, την συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και την αντικειμενικότητα με την οποία κάλυπτε το δύσκολο οικονομικό/χρηματιστηριακό ρεπορτάζ.

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην Αυγή λίγο πριν τα τέλη της 10ετίας του ’70.  Σχεδόν μια 10ετία αργότερα, εντάχθηκε στο δυναμικό της ΕΡΑ 4, όπου ανέλαβε διευθυντής ειδήσεων και συνέδραμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ζωντανού ραδιοφώνου με 24ωρο πρόγραμμα . Αργότερα μετακινήθηκε στην ΕΡΑ 1 έχοντας και πάλι διευθυντική θέση. Από την συγκεκριμένη συχνότητα βγήκε, το 1990, η καθημερινή εκπομπή «Ο Ήχος του Χρήματος».

Μια πρωτοποριακή εκπομπή, καθώς είχε ζωντανές συνδέσεις με το Χρηματιστήριο της Αθήνας ενώ επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στελέχη της αγοράς, έδιναν με συνεντεύξεις τους τον παλμό των γεγονότων.

Η κηδεία του θα γίνει στο ναό των Αγίων Πάντων στην Λευκίμμη της  Κέρκυρας την Τρίτη 16 Μαρτίου.