iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Συγκλονιστική μαρτυρία
για τη φωτιά σε Μάτι
Κόκκινο Λιμανάκι


Νέα συγκλονιστικά στοιχεία προκύπτουν από την απολογία του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη στον ανακριτή με φόντο τη φονική φωτιά στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι. 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο κ. Τερζούδης υποστήριξε πως ενώ η πυροσβεστική γνώριζε την ύπαρξη νεκρών πριν τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ο τότε υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος, το απέκρυψε.

«Την ενημέρωση στον Πρωθυπουργό την έκανε ο Ματθαιόπουλος, ο οποίος κατά το χρόνο της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα έλαβε το λόγο αυθαίρετα, παρακάμπτοντας τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, δηλαδή εμένα. Απορία μου προκάλεσε το γεγονός ότι αν και είχε ολοκληρωθεί η καταστροφή από την πυρκαγιά στο Μάτι ο κ. Ματθαιόπουλος, ξεκίνησε την ενημέρωση του Πρωθυπουργού στη σύσκεψη από άλλες πυρκαγιές οι οποίες δεν είχαν ούτε ανθρώπινα θύματα ούτε παρόμοιες καταστροφές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα είναι σαφής πως η πυροσβεστική γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, στρέφοντας τα βέλη του προς τον τότε υπαρχηγό, που ήταν και ο επιχειρησιακός επικεφαλής.