iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Αττική Καιρός Χιόνια
ίσως την Πέμπτη και
άνοιξη το Σάββατο


Χιόνια ίσως στα βόρεια προάστια την Πέμπτη και άνοιξη το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του ΟΡΕΝ Κλέαρχου Μανουσάκη.

Στην Αττική είναι πολύ πιθανό από το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι το πρωί της Πέμπτης να δούμε να χιονίζει μέχρι και τα βόρεια προάστια με το κρύο ιδιαίτερα έντονο και τον βοριά να φυσά με ένταση με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ψυχρή αυτή εισβολή αναμένεται να υποχωρήσει από την Παρασκευή και μετά κι έτσι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τίποτα δεν θα θυμίζει αυτόν τον ανοιξιάτικο χιονιά με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι αυτές οι ψυχρές εισβολές την εποχή που διανύουμε κάνουν αισθητή την παρουσία τους τη νύχτα και το πρωί μιας και η αύξηση της διάρκειας της ημέρας δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ιδιαίτερα σε πεδινές περιοχές και σε αστικά κέντρα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι ο σοφός μας ο λαός λέει για την Άνοιξη... "μην σε γελάσει η αυγή και χάσεις την ημέρα"» καταλήγει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.