iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Στη ''μάχη'' του ΕΣΥ
αναμένονται 206 ιδιώτες
γιατροί από σήμερα


Στον ''στρατό'' του ΕΣΥ αναμένεται να ενταχθούν το πρωί οι 206 ιδιώτες γιατροί – παθολόγοι, γενικοί γιατροί, πνευμονολόγοι- κατόπιν της διαδικασίας επιστράτευσής τους την οποία ενεργοποίησε το υπουργείο Υγείας και διεκπεραίωνε έως αργά χθες το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στα φύλλα πορείας που έχουν παραλάβει οι γιατροί πρέπει να παρουσιαστούν (ώρα 8πμ) στα νοσοκομεία της Αττικής, της 1ης ή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και να ενημερωθούν για τον τρόπο που θα συνδράμουν τους συναδέλφους τους είτε σε απλές κλινικές covid-19 είτε σε ΜΕΘ.

Οι επιστρατευμένοι ιδιώτες γιατροί έχουν κατανεμηθεί σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, με τους περισσότερους όμως να έχουν κληθεί να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού. Τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ερυθρός Σταυρός (σημειωτέων έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει αποκλειστικά covid αλλά δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη), Ιπποκράτειο, Θριάσιο, Αττικόν, Τζάνειο, Αγία Όλγα είναι ορισμένα από αυτά που θα ενισχυθούν με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.