iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Παράταση έξι μηνών
για αντιρρήσεις στους
δασικούς χάρτες


Να εκτονώσει το αρνητικό κλίμα που έχει προκαλέσει η ανάρτηση των δασικών χαρτών σε όλη την χώρα επιχείρησε χθες ο Πρωθυπουργός.

Μπροστά στον κίνδυνο να ακυρωθεί μία μεγάλη μεταρρύθμιση και να αντιμετωπιστεί η αναστάτωση που έχει προκαλέσει κυρίως στα νησιά αλλά όχι μόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποφάσισαν να παρατείνουν κατά 6 μήνες την διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων από τους θιγόμενους πολίτες για να προασπίσουν τις περιουσίες τους.

Ταυτόχρονα το ΥΠΕΝ, όπως ανακοινώθηκε αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο χαρακτήρας των εκτάσεων που προκαλούν τα προβλήματα και κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε απίστευτη ταλαιπωρία τους πολίτες.

Η νομοθετική ρύθμιση που η κυβέρνηση ετοιμάζει, θα ευθυγραμμιστεί με τις αποφάσεις του συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχουν προσφύγει δασολόγοι, επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις που αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Οι τελευταίοι, στράφηκαν πέρσι κατά της απόφασης Χατζηδάκη να προχωρήσει στην αναθεώρηση του συνόλου των δασικών χαρτών, ακόμη και αυτών που είχαν κυρωθεί σε ποσοστό 55%.