iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Εισαγγελική έρευνα
για την πλαστή
ταυτότητα Φουρθιώτη


Ακόμη μία δικογραφία, τρίτη κατά σειρά, σχηματίστηκε στη Δικαιοσύνη για τον Μένιο Φουρθιώτη. Αφορμή αυτή τη φορά η δημοσιογραφική του ιδιότητα αλλά και εάν η ταυτότητα ως μέλους της ΕΣΗΕΑ  που επιδεικνύει είναι αυθεντική ή πλαστή.

Ύστερα από καταγγελία του μέλους της Ενώσεως Συντακτών, Γιώργου Βότσκαρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη ενδεχόμενων αξιοποίνων πράξεων όπως πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου. 

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ανέθεσε την έρευνα στον εισαγγελέα, Νίκο Στεφανάτο, στον οποίο θα διαβιβαστεί και η σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών στην οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. 

«Οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.