iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Επίσκεψη Μακρόν
στην Παναγία των
Παρισίων (εικόνα)


«Είμαστε όλοι εντυπωσιασμένοι με αυτό που βλέπουμε», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την σημερινή επίσκεψή του στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Δύο χρόνια μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα της Παναγίας των Παρισίων, ο Γάλλος πρόεδρος, φορώντας μαύρη μάσκα, επισκέφθηκε την περιοχή, εκεί όπου γίνονται οι εργασίες ανοικοδόμησης του Καθεδρικού Ναού.

Συνοδευόμενος από την Σοσιαλίστρια δήμαρχο των Παρισίων Αν Ινταλγκό, ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων έσπευσε να συγχαρεί τους εργάτες για όλα όσα έχουν καταφέρει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Πριν από δύο χρόνια στις 15 Απριλίου του 2019, ο Καθεδρικός Ναός που δεσπόζει στην Ιλ ντε λα Σιτέ δέχτηκε ολέθριο πλήγμα και υπέστη μία ανυπολόγιστη καταστροφή προκαλώντας απογοήτευση και θλίψη ανά τον κόσμο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη στέγη του ναού και λίγα λεπτά αργότερα η οροφή και το γοτθικό βέλος που την κοσμούσαν κατέρρευσαν από την καταστροφική μανία της πύρινης λαίλαπας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αν και έχει ειπωθεί ότι μπορεί να συνδέονται με τις εργασίες ανακαίνισης που γίνονταν στο κτίριο
Υπενθυμίζεται ότι, περίπου χίλιες υπεραιωνόβιες βελανιδιές από 200 γαλλικά δάση, τόσο σε ιδιωτικές, όσο και σε δημόσιες εκτάσεις έχουν επιλεγεί προκειμένου να γίνει η ανοικοδόμηση της οροφής της Παναγίας των Παρισίων.

Στόχος της κυβέρνησης των Παρισίων ήταν να είναι έτοιμη η Παναγία των Παρισίων πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο στόχος του Γάλλου προέδρου δεν είναι τόσο ρεαλιστικός.