iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Μπλόκα στις εθνικές
οδούς και τις...
πλατείες για το Πάσχα


Από σήμερα και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα οι αστυνομικοί έλεγχοι στα διόδια των εθνικών οδών και τις μεγάλες λεωφόρους θα είναι συνεχείς για να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνονται διαπεριφερειακές μετακινήσεις. 

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, σε όλους τους παράδρομους – στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας καθώς όπως υπενθυμίζεται οι θαλάσσιες μεταφορές δεν έχουν απελευθερωθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την περίοδο του Πάσχα τα οποία είναι ακόμα σε προπαρασκευαστικό στάδιο, σε μεγάλο βαθμό θα θυμίζουν την περσινή περίοδο. Θα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής και θα έχουν μικρές διαφοροποιήσεις, ανάλογα με τις κατά τόπους Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα εξετάζουν και τις βεβαιώσεις για κατ' εξαίρεση μετακινήσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ότι έχουν φουντώσει, με πολλούς να χρησιμοποιούν διάφορες αφορμές, από συγκομιδή καρπών μέχρι επίσκεψη σε υποθηκοφυλακεία και ιατρικές επισκέψεις.

«Οι ψευδείς δηλώσεις επισύρουν ποινικές ευθύνες» σημειώνει αρμόδια πηγή μιλώντας στο protothema.gr και προσθέτει ότι οι κατ' εξαίρεση μετακινήσεις θα ελέγχονται ακόμη και εκ των υστέρων.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και την πιθανότητα να καταργήσουν τέτοια βεβαιώσεις που έρχονται μέσα από την ΕΡΓΑΝΗ, να κλείσει δηλαδή η ΕΡΓΑΝΗ για κάποιες ή όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Μια ακόμα πιθανότητα είναι να γίνει καταγραφή και διασταύρωση των στοιχείων με την ΕΡΓΑΝΗ εκ των υστέρων. Οι αρχές θα συλλέξουν τα στοιχεία σε όσους χρησιμοποίησαν τέτοια έγγραφα και θα τα ελέγξουν μετά.

Για τις περιπτώσεις που κάποιος έχει όντως ανάγκη να μεταφερθεί σε άλλη πόλη για λόγους υγείας, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του κάποιο αποδεικτικό έγγραφο.

Στο «στόχαστρο» διακριτικών ελέγχων θα παραμείνουν οι συναθροίσεις στις πλατείες και λοιπούς υπαίθριους χώρους. Μπορεί η κυβέρνηση να μην έχε επιλέξει την καταστολή για να διαλύσει τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις στις πλατείες, ωστόσο είναι αποφασισμένη να μπορέσει να προλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα.