iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Ο Γιάννης Δαβερώνης
για την εστίαση
στο protothema.gr


Πρώτο Σάββατο που η εστίαση είναι ανοιχτή και οι επιχειρήσεις από το Λαύριο μέχρι τον Ωρωπό και από τον Άλιμο μέχρι το Σούνιο παρουσιάζουν πληρότητα άνω του 90%. Εδώ και λίγα 24ωρα οι πελάτες έχουν κάνει κρατήσεις για το βράδυ του Σαββάτου δημιουργώντας χαμόγελα στους επιχειρηματίες οι οποίοι άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα μετά από έξι μήνες κλεισίματος.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης είπε στο protothema.gr ότι τα καταστήματα εστιάσης στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής έχουν αρκετή κίνηση και φαίνεται ότι έχουν μπει σε μια κανονικότητα ενώ το κέντρο είναι "πεσμένο''.

"Οι παραλίες της Αττικής από τον Άλιμο μέχρι το Σούνιο και από το Λαύριο μέχρι τον Ωρωπό έχουν αρκετή κίνηση , τα καταστήματα εστίασης είναι γεμάτα και από ότι φαίνεται έχουν μπει σε μια κανονικότητα. To κλίμα είναι θετικό . Φαίνεται ότι το παραλιακό μέτωπο της Αττικής έχει αρκετή κίνηση ενώ το κέντρο της Αθήνας είναι κάπως πεσμένο γιατί δεν έχει ανοίξει ο τουρισμός, ακόμα.Από τη μεριά μας τηρούμε το υγειονομικό  πρωτόκολλο που είναι πολύ σημαντικό για τα εστιατόρια  αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι το οποίο θέλει ο κόσμος και αισθάνεται μια ασφάλεια. Υπάρχει , βέβαια ένας αστερίσκος για τα καταστήματα εστίασης  τα οποία δεν έχουν εξωτερικό χώρο , ούτε μπορούν να πάρουν από τους δήμους κάποιους χώρους και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν πρόβλημα'' σημείωσε ο κ. Δαβερώνης.