iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

''Είμαι αθώος'' είπε
στον ανακριτή ο
Μένανδρος Φουρθιώτης


Ως πρόσωπα που αν αφεθούν ελεύθερα μπορεί να διαπράξουν νέα εγκλήματα, χαρακτήρισε ο ανακριτής και ο εισαγγελέας τον Μένιο Φουρθιώτη και τους δυο συγκατηγορουμένους του και με το σκεπτικό αυτό τους έκρινε προσωρινά κρατούμενους αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, το Μεγάλο Σάββατο.

«Προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως συνάγεται πως αν αφεθεί ελεύθερος θα διαπράξει νέα κακουργήματα ή πλημμελήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανακριτής για τους λόγους προφυλάκισης των τριών βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους έχουν απαγγελθεί. Αδικήματα που φέρουν τον παρουσιαστή να έχει «στήσει» την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στα Βόρεια προάστια αλλά και την έκρηξη στο γκαράζ του, ώστε να του διατεθεί και πάλι ισχυρή αστυνομική δύναμη για τη φύλαξη του.

Σχετικά με τους άλλους δυο συγκατηγορούμενους του παρουσιαστή, Γ. Π. και Γ. Σ. οι οποίοι επίσης κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, τα στοιχεία της δικογραφίας τους θέλουν, πλέον της συμμετοχής τους στα δυο «στημένα» περιστατικά στο σπίτι του Φουρθιώτη, να έχουν εμπλοκή και στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Ένα από τα βασικά στοιχείο που «ενώνει» αυτά τα δυο γεγονότα, ήτοι τους πυροβολισμούς στο σπίτι του παρουσιαστή και τους πυροβολισμούς σε βάρος των αστυνομικών είναι το γεγονός ότι οι κάλυκες που βρέθηκαν στα σημεία των δυο παραπάνω περιστατικών, προέρχονται από ίδιο όπλο τύπου Καλάσνικοφ. Ωστόσο, και οι δυο κατά τις απολογίες τους στον ανακριτή αρνήθηκαν κάθε στοιχείο της δικογραφίας που τους εμπλέκει στις παραπάνω πράξεις (όπως τηλεφωνήματα, κ.ά).

O Μένιος Φουρθιώτης κατηγορούμενος για εννέα συνολικά αδικήματα και προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, κατά την απολογία του στον ανακριτή, αρνήθηκε τις κατηγορίες και επιχείρησε καταρχάς να αποκαταστήσει μια «παρερμηνεία», όπως είπε, όσον αφορά στην αστυνομική του φύλαξη: «Ουδέποτε η φρουρά μου αφαιρέθηκε. Πρόκειται για παρερμηνεία. Φρουρούμαι μέχρι σήμερα απλά όχι στο βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος» είπε ο παρουσιαστής στον ανακριτή και συνέχισε: «Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε».

Στη συνέχεια της απολογίας του ο έγκλειστος σήμερα παρουσιαστής, υποστήριξε πως όταν «περιορίστηκε» η αστυνομική του φρουρά απευθύνθηκε σε εταιρείες security, οι οποίες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη φρούρησή του, φοβούμενες «τον ντόρο της δημοσιότητας που είχε ήδη προκύψει». Μετά από αυτό απευθύνθηκε, σύμφωνα με την απολογία του, σε άτομα «που δουλεύουν για τον κ. Βρυώνη και στο κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του». Τα άτομα αυτά ήταν οι δυο συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση και επίσης προσωρινά κρατούμενοι.

Αρχικά, όπως ανέφερε ο παρουσιαστής απευθύνθηκε στον συγκατηγορούμενό του Γ. Π., προκειμένου να αναλάβει τη συνοδεία του «από το κανάλι προς την οικεία μου και αντίστροφα καθώς και σε διάφορες άλλες εξόδους μου, καθώς επίσης και να επιτηρεί την οικία μου, αφού από το σπίτι έχει αφαιρεθεί ο αστυνομικός φύλακας». Στη συνέχεια ο Γ.Π του πρότεινε, όπως είπε ο παρουσιαστής, τον Γ. Σ, ο οποίος. «Συμφωνήθηκε να με συνοδεύουν σε διάφορες μετακινήσεις μου και να επιτηρούν το χώρο της οικίας μου και εσωτερικά και εξωτερικά. Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές», είπε στην απολογία του ο παρουσιαστής δίνοντας τη δίκη του εκδοχή για το πώς ήλθε σε επαφή με τους δυο συγκατηγορούμενούς του.