iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Τηλεοπτικά δελτία
για τα Γλυκά Νερά
''Κανιβαλισμός'' ή αμάθεια


Γράφει στο fb ο δημοσιογράφος της ''Καθημερινής'' Λουκάς Βελιδάκης.
Δεν θα ήθελα όμως ποτέ να βρεθώ μπροστά σε αυτόν τον συντετριμμένο άνθρωπο, περιμένοντας έξω από την οικία του, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, να βάλω ένα μαρκούτσι στην μούρη του και να του κάνω επίμονες ερωτήσεις για έναν τόσο νωπό εφιάλτη. Να ζητώ την άποψη του, λέγοντας «πείτε μας τώρα που έχει περάσει το πρώτο σοκ» κι ο άνθρωπος αυτός να λέει: «Δεν έχει περάσει το πρώτο σοκ»... και να καλείται να απαντήσει πότε έμαθε ότι η σύζυγος του είναι νεκρή, λες και αυτό θα προσθέσει κάτι παραπάνω ειδησεογραφικώς, λες και θα κερδίσουμε κάτι κοιτώντας αυτόν τον διαλυμένο άνθρωπο.
Ένας από τους λόγους που η τηλεόραση είναι το μόνο Μέσο που δεν έχω εργαστεί (το αποφεύγω σκοπίμως) είναι διότι δεν θα χρειαστεί να βρεθώ στην αδιανόητη (για μένα...) θέση να σταθώ μπροστά από έναν τέτοιο άνθρωπο και να του κάνω αυτές τις αδιανόητες (για μένα...) ερωτήσεις.
Διότι αυτό το πράγμα δεν είναι δημοσιογραφία... είναι πλάνα για να γεμίσουμε χρονικώς το δελτίο ειδήσεων και να κερδίσουμε εντυπώσεις.
(Κι εγώ κατέγραψα τις δηλώσεις του 32χρονου για το σάιτ της Καθημερινής- μπήκαν διότι υπάρχουν... Δεν τις βάλαμε πρώτο θέμα, ούτε δεύτερο, ούτε τρίτο- δεν ουρλιάξαμε, γενικώς δεν ουρλιάζουμε. Μπήκαν στη διάσταση που πρέπει, με το σχολιασμό που πρέπει...).