iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Πατέρας τριών
παιδιών ο νεκρός
οδηγός στο Αγρίνιο


Στο πένθος βυθίστηκε το Αγρίνιο μετά τον θάνατο του 34χρονου οδηγού αγώνων Dragster Γεράσιμου Φιλιππάτου ο οποίος συμμετείχε στον θεσμό με ένα από τα γρηγορότερα οχήματα που κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο εκλιπών ήταν πατέρας τριών παιδιών και καταγόταν από την Κεφαλονιά. Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια  του πρώτου αγώνα πρωταθλήματος Dragster στο Αγρίνιο, όταν ο άτυχος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο.
Σύμφωνα με παρευρισκομένους, ο αθλητής ξεκίνησε την προσπάθεια χρονομέτρησης με το αγωνιστικό του όχημα πολύ καλά, ωστόσο στα 300 περίπου μέτρα το όχημα του (εκείνη την ώρα στο κοντέρ είχε σχεδόν 270χλμ./ώρα) άρχισε να χάνει την πρόσφυση από τους πίσω τροχούς. Όλα έγιναν γρήγορα και ο Γεράσιμος Φιλιππάτος δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς σε κλάσματα του δευτερολέπτου το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός πίστας και μετά από αρκετές τούμπες, σταμάτησε η ξέφρενη πορεία του.

Ο 34χρονος και παρά το γεγονός ότι στο αυτοκίνητό του τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας και ήταν δεμένος με ειδικές ζώνες, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, για τα αίτια που προκάλεσαν το τροχαίο δυστύχημα.