iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Ανοικτά σήμερα
και την άλλη Κυριακή
τα μαγαζιά


Δύο «εικόνες» περιλαμβάνει η πρώτη «ελεύθερη» Κυριακή μετά από έξι σχεδόν μήνες lockdown: Ανοιχτά καταστήματα και κόσμο σε εξοχικά και παραθεριστικούς προορισμούς.

Σήμερα, όλα τα καταστήματα του λιανεμπορίου είναι ανοιχτά και έτοιμα να υποδεχθούν κόσμο τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας αλλά χωρίς την υποχρέωση ραντεβού. Συγκεκριμένα, για τα καταστήματα του λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των shops in shop, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια το ωράριο που μπορούν να λειτουργήσουν είναι διευρυμένο και ξεκινά από τις 7 το πρωί, φτάνοντας μέχρι τις 9 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική ΚΥΑ η οποία καθόρισε το άνοιγμα την Κυριακή δίνει την δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων και την επόμενη, 23 Μαΐου.

Παράλληλα, η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή αφορά και τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30. Να σημειωθεί ότι η λειτουργία την Κυριακή είναι προαιρετική και γι’ αυτό θα είναι καλό να προηγείται επικοινωνία με το κατάστημα.