iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πάθος
δημιουργίας στο εργαστήρι
κεραμικής me nero


Όταν η καλλιτεχνική δημιουργία συναντά το μεράκι και όταν η Ελληνική παράδοση της κεραμικής Τέχνης γίνεται η ''γέφυρα'' με το σήμερα, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ένας θαυμάσιος χώρος λειτουργεί στη Ραφήνα, φιλοξενώντας έργα τέχνης, χρηστικά κεραμικά αντικείμενα, γλυπτά και κόσμημα.

Στο εργαστήρι κεραμικής me nero στην οδό Φλέμινγκ 41 μπορεί να σας ξεναγήσει η Σοφία Σωτηροπούλου στο προσωπικό της εργαστήριο κεραμικής και να δείτε από κοντά αντικείμενα ή και την κατασκευή τους ακόμη, που μπορείτε να φανταστείτε στον δικό σας χώρο.

Η Σοφία Σωτηροπούλου με ένα σπάνιο πάθος δημιουργίας πάνω στην τέχνη της κεραμικής, επισημαίνει πως η κεραμική είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας, καθώς συνέβαλε στην ακμή του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.

Ο κόσμος που θα έρθει σε επαφή με τον χώρο της κ. Σωτηροπούλου θα εντυπωσιαστεί από τη λεπτότητα και τη φινέτσα των εκθεμάτων. Η επαφή με το χώρο θα είναι μιά υπέροχη εμπειρία.

Μάλιστα αναμένεται να γίνονται ομαδικά μαθήματα κεραμικής σε γονείς και παιδιά, ενώ στο πατάρι θα υπάρχει θεματική έκθεση και το χειμώνα θα λειτουργεί ως ανοικτό εργαστήρι για διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Η κ. Σωτηροπούλου συνεργάζεται και με άλλους καλλιτέχνες όπως η Μίρκα Δραπανιώτου, η Ρόζα Οχέδα και ο Θέμης Καρούκης, οι οποίοι εκθέτουν τις δημιουργίες τους στον χώρο.

Λ. Φλέμινγκ 41

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2294115684