iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Πανελλήνια συγκίνηση
για τον θάνατο
του Νίκου Πάλλη


Ως ένας απ’ τους τελευταίους εκπροσώπους της «παλιάς επιχειρηματικής Αθήνας» θεωρείται ο Νίκος Πάλλης, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 99 ετών όπως γνωστοποίησε η σύζυγος του, πρώην υπουργός Φάνη Πάλλη - Πετραλιά. 

Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι 55 ολόκληρα χρόνια και απέκτησαν 4 παιδιά και 11 εγγόνια. Ο Νίκος Πάλλης ήταν επιχειρηματίας και κληρονόμος ενός εκ των ιστορικών βιβλιοπωλείων και χαρτοπωλείων της Αθήνας που όμως στο τέλος του επιχειρηματικού του βίου πούλησε στον νεοσύστατο τότε όμιλο Notos Com που «γεννήθηκε» με τη συνένωση αρκετών ακόμα γνωστών έως τότε εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου και του «Λαμπρόπουλου». Μέχρι τότε θεωρείτο η σημαντικότερη ίσως προσωπικότητα στον πιο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, την οδό Ερμού, αφού ήταν και ο παλαιότερος έμπορος!
Η ιστορία της Πάλλης είχε ξεκινήσει το 1870 στην οδό Ερμού 8 από τον Αθανάσιο Πάλλη ως χαρτεμπορική εταιρία, χαρτοπωλείο και τυπογραφείο. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1880, ο Αθανάσιος Πάλλης προχωρεί σε συνεργασία με τον Γεώργιο Κοτζιά και η εταιρεία μετονομάζεται σε «Πάλλης και Κοτζιάς».