iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Επίθεση ''κάφρων'' στην
παραλία Κόκκινο
Λιμανάκι (εικόνα)


Εικόνες ντροπής το πρωί στην παραλία Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας. Το καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο οδήγησε δεκάδες λουόμενους στην παραλία, αρκετοί απ αυτούς όμως θεώρησαν σωστό να αφήσουν τα σκουπίδια τους φεύγοντας στην ακτή.

Η αλήθεια είναι πως έως το καλοκαίρι του 2018 η παραλία είχε 18 κάδους απορριμμάτων κατά μήκος της ακτής και ήταν υπόδειγμα καθαριότητας αφού η αποκομιδή των σκουπιδιών ήταν καθημερινή από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας που έχει την εποπτεία της. Δυστυχώς από τη φωτιά και μετά η παραλία σχεδόν εγκαταλείφθηκε γιατί δεν πήγαινε κόσμος ως και το καλοκαίρι του 2019 για ψυχολογικούς λόγους, οι κάθοδοι χορτάριασαν, οι κάδοι έμειναν μόνο τέσσερις και αμέσως γεμίζουν όποτε έχει κόσμο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν βλέπει κάποιος γεμάτο τον κάδο πρέπει να αφήνει απ έξω τα σκουπίδια του αντί να τα πάρει μαζί του και να τα πετάξει πάνω στον κάδο του δήμου στον δρόμο. Από πέρυσι το καλοκαίρι του 2020 η παραλία νσιγά σιγά ξαναπαίρνει ζωή, ενώ και η φύση ξαναγεννιέται με το πράσινο να ξαναβγαίνει.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα με τη συνεργασία του δήμου Ραφήνας Πικερμίου με τον ΟΛΡ θα έρθουν τα σετ των κάδων απορριμμάτων αλλά και ανακύκλωσης όπως έχει προγραμματιστεί και θα λυθεί το πρόβλημα με την καθαριότητα.

Για την ιστορία, μετά το σημερινό περιστατικό, η ομάδα εθελοντών οικολογικής προστασίας της παραλίας ειδοποίησε τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΟΛΡ Δέσποινα Γκικάκη η οποία έστειλε αμέσως συνεργείο και καθάρισε τους κάδους.