iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Επιστολή
της Δημοτικής Αλλαγής
στον Κ. Μώρο


Επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου Κωνσταντίνο Μώρο εν όψει της αποψινής συνεδρίασης έστειλε η παράταξη ''Δημοτική Αλλαγή''.

Πρόεδρε καλησπέρα! Ελπίζω να είστε καλά.

Πριν την ψηφοφορία των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης Δημοτική Αλλαγή για την 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου, θα ήθελα να επαναφέρω ένα θέμα στο οποίο, εσείς ο ίδιος μας απαντήσατε, ότι έχουμε καταλάβει λάθος και ενδεχομένως να θέλαμε να δημιουργήσουμε  εντυπώσεις και να παραπλανηθουν οι δημότες. Αναφέρομαι στο αίτημα της παράταξης μας προκειμένου ο Δήμος να αναλάβει την υποχρέωση νομικής κάλυψης απέναντι σε όλους όσους έχουν πρόβλημα με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Θα θυμάστε ότι ως δημοτική παράταξη, ζητήσαμε να πράξει ο Δήμος το ίδιο το οποίο έπραξε και ο γειτονικός μας Δήμος Μαραθώνος. Απαντήσατε ότι μετά από προσωπική σας επικοινωνία με τον Δήμαρχο κ. Τσίρκα, σας είπε ότι η εν λόγω απόφαση αφορά αποκλειστικά τα δημοτικά ακίνητα. Με αυτήν την απάντηση, ενημερώσατε και τα τοπικά ΜΜΕ. Με άλλα λόγια, είπατε ότι δεν καταλάβαμε το περιεχόμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μάλλον η επικοινωνία σας με τον κ. Τσίρκα δεν είναι σωστή, αφού σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, ο Δήμος αναλαμβάνει, όχι μόνο την νομική υποστήριξη όλων των ιδιοκτητών αλλά επιπρόσθετα παραχωρεί υπάλληλο της ΤΕ, ώστε να υπάρχει ταυτόχρονη δράση Δήμου και ιδιοκτητών. Και όλα αυτά με την συμμετοχή των τοπικών συλλόγων. Και αναρωτιέμαι.... ποιος κατάλαβε λάθος; Για του λόγου μας το αληθές, σας υποβάλλω την 19/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα με την ΑΔΑ. Παρακαλώ να έρθει άμεσα ως θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος λόγο ασυνεννοησίας. 

Ακολουθεί η ψηφοφορία των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης Δημοτική Αλλαγή για την 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου:
 
1ο θέμα ΗΔ, ομόφωνα όχι
2ο θέμα ΗΔ, ομόφωνα όχι
3η θέμα ΗΔ, ομόφωνα όχι
4ο θέμα ΗΔ, ομόφωνα ναι αλλά με την προϋπόθεση ότι η παραχώρηση των 20τμ, θα γίνει αποκλειστικά και μόνο για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας, χωρίς να εκχωρηθεί δικαίωμα αγοράς ή πώλησης ή παραχώρησης ως δουλεία εισόδου,
5ο θέμα ΗΔ, ναι Σπύρος Κάρλος, Μαρία Αραπκιλή-Βιάδη και Ράνια Δημητριάδη. Κατερίνα Παπαδοπούλου όχι γιατί δεν έχω ψηφίσει στο σύνολο του τον νέο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου.
 
Παρακαλώ, το αίτημα μας για την υποστήριξη των θιγομένων από τις δασικές αναρτήσεις, να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Για την Δημοτική Αλλαγή
Σπύρος Κάρλος,
Μαρία Αραπκιλή-Βιάδη,
Ράνια Δημητριάδη,
Κατερίνα Παπαδοπούλου