iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 30 Απριλίου 2024

40 χρόνια σήμερα
από την ένταξη της
Ελλάδας στην Ε.Ε.


Η Ελλάδα θα γιορτάσει σήμερα την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ με εκδήλωση που θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 θα έχει ως κεντρικό θέμα την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Την εκδήλωση θα διοργανώσει το Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν σημαντικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θα απευθύνουν ο Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Στο χώρο του Ζαππείου θα γίνουν επίσης και τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με θέμα φυσικά για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ.