iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Η Ελλάδα παρουσιάζει
σήμερα το
πιστοποιητικό εμβολίου


Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό θα παρουσιάσει σήμερα η κυβέρνηση καθώς ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προχωρά στην υλοποίηση του.

Επισήμως, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσία του πρωθυπουργού και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει για τα πλεονεκτήματα του «πράσινου διαβατηρίου» και σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει ότι από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι Ελληνες πολίτες θα μπορούν να το έχουν στη διάθεση τους.

Το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε έχει ασθενήσει ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου. Θα λειτουργεί σαν μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους, θα διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους και κατ’ επέκταση τους ταξιδιώτες.