iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

60χρονος στη Ρόδο
μετέτρεψε την αυλή του
σε χασισοφυτεία


Τα «μαύρα» έσοδα ενός 61χρονου που προέρχονταν από την πώληση της κάνναβης την οποία παρήγαγε η χασισοφυτεία στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό της Ρόδου, βρήκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που του πέρασαν χειροπέδες όταν ολοκλήρωσαν την έρευνα.

Στο πίσω μέρος του σπιτιού βρέθηκε η φυτεία με τα 17 δενδρύλλια τα οποία καλλιεργούσε, ενώ στα δωμάτια κατασχέθηκαν 236 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας και 5.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Ο 61χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί και ως τότε θα παραμείνει στα κρατητήρια.
Δυο συλλήψεις για καλλιέργεια ναρκωτικών στην ίδια τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης που διαπίστωσαν ότι ένας 30χρονος καλλιεργούσε πέντε δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,50 μέτρου στο ιδιόκτητο αγρόκτημά του και ένας 47χρονος συγχωριανός του καλλιεργούσε άλλο ένα ύψους 1,50 μέτρου στο δικό του αγρόκτημα. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατηγορούμενοι για καλλιέργεια ναρκωτικών.