iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Συνέντευξη Θάνος
Μπoλολιάς Πρόεδρος
συλλόγου αλιέων


Για τρίτη θητεία στη θέση του προέδρου του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων πηγαίνει ο Θάνος Μπολολιάς.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr συνάντησε τον κ. Μπολολιά στα γραφεία του συλλόγου στο λιμάνι της Ραφήνας, λίγες ημέρες πριν τη γενική συνέλευση και τις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Ιουνίου, εκτός αν δεν υπάρξει απαρτία οπότε θα πάνε για τις 27 του μηνός.

Ολοταχώς για τρίτη θητεία λοιπόν...

Ναι αφού έχω την αποδοχή των ανθρώπων του συλλόγου, τον οποίο με τη βοήθεια του διοικητικού συμβουλίου και όλων των μελών αναβάθμισα τα τελευταία χρόνια. Έγιναν πολλά πράγματα και θα γίνουν, άλλα τόσα το επόμενο διάστημα. Η πανδημία δυστυχώς ''φρέναρε'' κάποια σχέδια ή δράσεις και εκδηλώσεις μας, αλλά επιστρέφουμε δριμύτεροι. Δίπλα μας και ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας με την άψογη - το τονίζω άψογη - συνεργασία με τη διευθύνουσα σύμβουλο Δέσποινα Γκικάκη. Εξαιρετική η συνεργασία και με τον Λιμενάρχη τον αντιπλοίαρχο Γιώργο Κατσούλη, έναν πολύ ευγενικό άνθρωπο.  Προσπαθώ για το καλύτερο για τις βάρκες, τις θέσεις, τα ρεμέτζα των μελών μας. Για ασφάλεια και καλύτερη πρόσβαση στις βάρκες τους. Πριν τέσσερα χρόνια όταν ανέλαβα στην ουσία ο σύλλογος ήταν ανενεργός. ''Σηκώσαμε μανίκια'' και δουλέψαμε σκληρά για να τον ''αναστήσουμε''.

Με το τέλος της πανδημίας επιστρέφουν και οι ανθρώπινες στιγμές, τα τσιμπούσια των μελών μας, η γιορτή της σαρδέλας για τους πολίτες τον Σεπτέμβριο

Εννοείται! Και μην ξεχνάτε ότι το τηλεφωνό μου είναι πάντα ανοικτό για όλα τα προβλήματα των μελών μας, τα οποία τριπλασιάστηκαν επί των δύο θητειών μου και πλέον προσεγγίζουμε τα 200! Φανταστείτε ότι είναι μέλη μας ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος, ο πρόεδρος του ''Φ. Καβουνίδης'' Γεράσιμος Βουδούρης, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Πάντζας ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Γρηγόρης Τσίρος και ο πρόεδρος της Αγίας Τριάδας Αντώνης Τζιτζικαλάκης.

Ο σύλλογος των προέδρων δηλαδή...

Ακριβώς και τους ευχαριστούμε που μας τιμούν!

Η πρώτη σου κίνηση αν επανεκλεγείς ποιά θα είναι?

Θα εξασφαλίσω χαμηλότερο κόστος πρόσβασης στο λιμάνι για τα μέλη μας. Δεν είμαστε επαγγελματίες, χομπίστες είμαστε. Έχουμε και συνταξιούχους, ανθρώπους του μεροκάματου που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Τι θα έλεγες στα μέλη του συλλόγου εν όψει των εκλογών?

Να έρθουν όλοι να ψηφίσουν. Οι εκλογές θα γίνουν υπαίθρια, έξω από τα γραφεία με υγειονομική ασφάλεια και τήρηση των αποστάσεων.