iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Συναγερμός στο
Λιμενικό για κολυμβητή
στο Μπλε Λιμανάκι (εικόνες)


''Συναγερμός'' σήμανε το μεσημέρι στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για τον εντοπισμό κολυμβητή στο Μπλε Λιμανάκι.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό την κινητοποίηση όπως βλέπετε στο φωτορεπορτάζ.

Όλα ξεκίνησαν στις 2 και μισή όταν ο ναυαγοσώστης ανησύχησε, καθώς διαπίστωσε ότι ένας λουόμενος λείπει περίπου δύο ώρες από την παραλία. Αρχικά άρχισε να τον ψάχνει με τα κιάλια, αλλά όταν δεν μπορούσε να τον εντοπίσει μετά από ένα τέταρτο ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα Ραφήνας, το οποίο αμέσως έστειλε σκάφος για να ερευνήσει την περιοχή.

Όσο περνούσε η ώρα η ανησυχία κορυφωνόταν μεταξύ των λουομένων, ενώ κατέφτασαν στην παραλία και τρεις γυναίκες του Λιμενικού για να συνδράμουν στην έρευνα.

Τελικά μετά από μισή ώρα ο δεινός όπως αποδείχθηκε νεαρός κολυμβητής εμφανίστηκε στον ''φάρο'', ενώ τον είχε εντοπίσει ήδη και το σκάφος του Λιμενικού που τον συνόδευσε ως τις σημαδούρες ασφαλείας.

Τέλος καλό όλα καλά, με τις γυναίκες του Λιμενικού να τον ρωτούν ευγενικά αν είναι καλά κι αυτός απορημένος, αλλά και με χιούμορ να απαντά ''εδώ κάνω μπάνιο με 5 βαθμούς τον χειμώνα και σήμερα με 30 είναι παράδεισος...''. Ο δεινός κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων ενημέρωσε ότι του αρέσει να κολυμπά αρκετή ώρα για αθλητισμό, ώστε να μην ανησυχήσουν ξανά ο ναυαγοσώστης και οι υπόλοιποι λουόμενοι.

Δημοσιογραφική παρατήρηση. Άψογα τα αντανακλαστικά του ναυαγοσώστη και φυσικά του Λιμεναρχείου Ραφήνας, αχρείαστα να είναι για άλλη φορά. Και βέβαια καλό είναι όποιος σκοπεύει να απομακρυνθεί από την ακτή να ενημερώνει, ενώ ευνόητο είναι πως ηλικιωμένοι και άνθρωποι με προβλήματα υγείας να κολυμπούν κοντά. Ήταν ευτυχώς ένα ανώδυνο περιστατικό, εκτός της λαχτάρας, που αποδεικνύει ότι ο ναυαγοσώστης είναι απαραίτητος στις παραλίες μας και πολύ καλά έκανε ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας και τοποθέτησε φέτος παντού...