iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Α. Βασιλόπουλος:
''Κατεβαίνω αυτόνομα
στις εκλογές''


Συνέντευξη στο διαδικτυακό ekfrasi.net παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος.
Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Βασιλόπουλου
-Εδώ και μήνες η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή δεν λειτουργεί, με ευθύνη του Δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς.
-Υπάρχουν θέματα στο δημοτικό συμβούλιο για τα οποία είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετο. Διαφωνήσαμε με την παραχώρηση της έκτασης στο κέντρο της Ραφήνας στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ χωρίς να "μετρηθεί" το αντίτιμο από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως και για τη δημιουργία του εργοταξίου στο κέντρο της Ραφήνας, μακριά από τον τόπο των εργασιών. Παραχωρήθηκε ένας χώρος πολύ μεγάλος, 11-12 στρεμμάτων με ασαφές αντίτιμο, για κάποιες εργασίες, ασφαλτοστρώσεις κλπ με μόνο στοιχείο την προφορική επικοινωνία του Δημάρχου.
- Έχουμε ριζικά διαφορετική αντίληψη για το πως θα αναπτυχθεί η πόλη. Η τσιμεντοποίηση του Μεγάλου Ρέματος δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Καταστρέφει ένα μοναδικό υδροβιότοπο, που μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και επίσκεψης για χιλιάδες ανθρώπους.
- Θέλουμε να προσφέρουμε στην πόλη μας, δεν επιθυμούμε να πετροβολούμε μόνιμα την εκάστοτε διοίκηση, πρέπει να προσπαθούμε να υλοποιήσουμε πράγματα θετικά"
-Υπήρξε μια σειρά παρεμβάσεων σε θετική κατεύθυνση, από το πιο απλό, τη δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο δημότη, μέχρι τις συνεδριάσεις του συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, μέχρι μεγάλα θέματα όπως το περιβάλλον, ο ερανικός λογαριασμός, τα πυρόπληκτα, η αναβάθμιση της πόλης σε επίπεδο παιδικών χαρών, τα μεγάλα έργα όπως το φυσικό αέριο, το ΚΕΛ..."
- Πάμε αυτόνομα ως Δύναμη Ανάπτυξης στις εκλογές του 2023. Είμαστε ανοιχτοί σε προγραμματικές συνεργασίες, επί προγράμματος και φυσικά όχι με μικροπολιτικές λογικές και σκοπιμότητες.
- Έχουμε πρόγραμμα μελετημένο, σταθερό, έρχεται από το 2014 και το 2019. Όποιος έχει συμφωνία με αυτό είναι ευπρόσδεκτος να προχωρήσουμε μαζί.