iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Σε παράκρουση
ο Αρχιμανδρίτης
με το βιτριόλι


Βιτριόλι φέρεται να είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το καυστικό υγρό το οποίο χρησιμοποίησε ο 37χρονος αρχιμανδρίτης της Βορείου Ελλάδος για να επιτεθεί την ώρα του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μόνη Πετράκη σε βάρος των μητροπολιτών που αποφάσιζαν για την τύχη του με τον αριθμό των τραυματιών να ανέρχεται στους δέκα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να είχε στην κατοχή του δύο πλαστικά μπουκάλια γεμάτα με βιτριόλι το καθένα εκ των οποίων χωρούσε την ποσότητα του ενός λίτρου.

Συγκεκριμένα από την επίθεση έχουν τραυματιστεί επτά μητροπολίτες εκ των οποίων οι δύο φέρουν σοβαρά εγκαύματα, αλλά και ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την προσπάθεια σύλληψης του δράστη και έχει μεταφερθεί στο 401 νοσοκομείο. Επίσης, έχουν τραυματιστεί και δυο δικηγόροι, ο ένας εκ των οποίων του κατηγορουμένου.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά το Συνοδικό Δικαστήριο είχε ως αντικείμενο την καθαίρεση του 37χρονου αρχιμανδρίτη από τη Βόρεια Ελλάδα, που κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε υπόθεση ναρκωτικών. Την ώρα της συνεδρίασης ο δράστης αιφνιδιάζοντας τους πάντες έβγαλε ένα μπουκάλι με το καυστικό υγρό και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να επιτίθεται σε όσους βρίσκονταν στον χώρο. Προσπάθησε, μάλιστα, να διαφύγει αλλά τον σταμάτησε ο φρουρός της Μονής και έτσι συνελήφθη.

Ο 37χρονος ιερέας, που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 όταν βρέθηκε να κρύβει κάτω από το ράσο του ποσότητα κοκαΐνης. Συγκεκριμένα συνελήφθη καθώς εντοπίστηκε να έχει κρυμμένο ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Τότε είχε υποστηρίξει ότι ήταν μια στιγμή αδυναμίας, ενώ μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, είχε αφεθεί ελεύθερος.

Είχε απασχολήσει και πάλι, όμως, τις Αρχές κατα τη διάρκεια επεισοδιακής λειτουργίας σε χωριό της Βέροιας. Είχαν μάλιστα ξεσπάσει επεισόδια που επεκτάθηκαν από τον ναό στο προαύλιο ανάμεσα στον ίδιο και ενορίτες που τον κατηγόρησαν για οικονομικές παρατυπίες.