iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

Σύνταξη για τον επί
δεκαετίες συνδικαλιστή
της ΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη


Με μία επιστολή ''σεντόνι'' και αναφορές στον... Ονόρε ντε Μπαλζάκ, ο αρχισυνδικαλιστής της ΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, αποχαιρετά λόγω συνταξιοδότησης, τους συναδέλφους του μετά από 37 χρόνια.

Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης χαρακτήρισε την σημερινή μέρα «ορόσημο» για τη ζωή του, ενώ μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να διεκδικεί «το δίκιο και το καλύτερο για όλους με ισονομία και δημοκρατία».

«Φεύγω από την ΕΡΤ γιατί ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης μου. Όμως η ψυχή μου, η ουσία και ο πυρήνας της ιδεολογίας και των αξιών μου θα παραμένουν εδώ ανόθευτα όπως ήταν, μαζί σας στην ΕΡΤ της καρδιάς μου», γράφει χαρακτηριστικά.

Κάνοντας μία αναδρομή στους αγώνες που έχει δώσει, μιλά για την μάχη ενάντια στο «μαύρο» της ΕΡΤ αλλά και κατά των κυβερνήσεων που ήθελαν να παρέμβουν στο έργο της δημόσιας τηλεόρασης με κλείσιμο σταθμών. «Συνδικαλιστικά έδωσα πολλές μάχες όπως αυτήν για τη μη περικοπή του εφάπαξ, των επικουρικών συντάξεων, τη μη ένταξή μας (μέχρι το μαύρο του 2013) στο ενιαίο μισθολόγιο, την αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας των συναδέλφων του Π.Δ., την έκδοση των ΚΥΑ για την ολοκλήρωση της αναβίωσης της σχέσης εργασίας μας και την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας», αναφέρει.

«Είμαι περήφανος για όλους τους αγώνες που δώσαμε μαζί, για τους συμμαχητές μου και πραγματικούς συνδικαλιστές που αγωνιστήκαμε για το δίκιο των εργαζομένων, για τα «ιερά και όσια» του εργατικού κινήματος, για την ίδια τη Δημοκρατία», λέει.