iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Δωρεά στη βουλή
το ρολόι του παππού του
Ελευθέριου Βενιζέλου


Το ρολόι του Ελευθερίου Βενιζέλου  παρέδωσε ως δωρεά στην Βουλή των Ελλήνων ο εγγονός του Ελευθέριος Κυριάκου Βενιζέλος.

Πρόκειται για χρυσό ρολόι 18 καρατίων, προσφορά των Κρητών της Αιγύπτου το 1914 στον Εθνάρχη, ύστερα από πρωτοβουλία του Εμμανουήλ Μπενάκη.
Στη συνοδευτική επιστολή που παρέδωσε στον Πρόεδρο του κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα, ο κ. Βενιζέλος εκθέτει την ιστορία του κειμηλίου
Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε στον Ελευθέριο Κ. Βενιζέλο τον κατάλογο της Έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων για το 1821. «Ξεφυλλίζοντάς το θα δείτε όλα τα αριστουργήματα, τα κειμήλια της Βουλής, τα σχετικά με την Παλιγγενεσία, που παρουσιάζονται κυρίως στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου», υπογράμμισε ο κ. Τασούλας.

Το ρολόι, μαζί με άλλα τεκμήρια του Ελευθέριου Βενιζέλου θα εκτεθεί προσωρινά στο εντευκτήριο και όταν ολοκληρωθεί η επετειακή έκθεση «Αντικρύζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά», θα συμπεριληφθεί στη βιτρίνα με τα ιδιαίτερης σημασίας τεκμήρια του Βενιζέλου, το στεφάνι του κόμματος των Φιλελευθέρων, το χαρακτηριστικό «σκουφάκι» του και την ανάγλυφη μαρμάρινη μορφή του.