iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Τέλος οι φωτογραφίες
σε συναλλαγές με
το Δημόσιο


Μεταξύ άλλων δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομίζουν οι πολίτες, για σειρά συναλλαγών, σε υπηρεσίες του Δημοσίου είναι και οι φωτογραφίες.

Η συγκεκριμένη διαδικασία προέβλεπε τη λήψη φωτογραφίας με ειδικές τεχνικές προδιαγραφές από επαγγελματία φωτογράφο, την εκτύπωσή της και, φυσικά, τη μετακίνηση προς τη δημόσια υπηρεσία και, συχνά, την αναμονή στη γνωστή… ουρά. Ενα άλλο, βασικό προαπαιτούμενο για τις περισσότερες περιπτώσεις είναι η υπογραφή του φυσικού προσώπου που συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Σε αυτό το «γαϊτανάκι» έρχεται να βάλει τέλος μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα που σχεδίασε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η ομάδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Η νέα πλατφόρμα θα ονομάζεται «myPhoto» και η δημιουργία της περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης που φέρει τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης». Το νομοσχέδιο έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 το πρωί της 17ης Ιουλίου. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και η δημιουργία της πλατφόρμας «myAuto», η οποία έρχεται να αντικαταστήσει τα «βιβλία» οχημάτων, καθώς εκεί θα καταχωρίζονται στοιχεία για άδειες, τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και άλλα.