iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει
ιατρική αποψίλωση στα
νοσοκομεία της Αττικής


Πλήρως αποδυναμωμένες είναι πλέον πολλές μονάδες υγείας, νοσοκομεία αλλά και Κέντρα Υγείας της Αττικής, καθώς λόγω της ελλείψεις προσωπικού στα νησιά οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αλλά και των Υγειονομικών Περιφερειών, δεν διστάζουν να μετακινήσουν για το καλοκαίρι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αφήνοντας όμως στο έλεος του Θεού μονάδες της Αθήνας.

Άλλωστε το προηγούμενο διάστημα δεν έγιναν οι απαιτούμενες προσλήψεις ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι μονάδες υγείας της νησιωτικής χώρας.

Αν υπολογίσει κανείς και τις καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Αττικής απογυμνώνονται πλήρως.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πρόσφατα ακόμη και αναισθησιολόγοι από τα νοσοκομεία της Αττικής άρχισαν να μετακινούνται προς τη νησιωτική χώρα, όπως κατήγγειλε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Τη στιγμή μάλιστα που στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχει ούτως ή άλλως τραγική έλλειψη αναισθησιολόγων, με τις λίστες χειρουργείων να μετρούν χιλιάδες ασθενείς στην αναμονή.

Οι μετακινήσεις γίνονται σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ: «Παρά το γεγονός πως είναι γνωστές στην πολιτική ηγεσία οι τραγικές ελλείψεις αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς επίσης είναι καλά γνωστή στην πολιτική ηγεσία η εξοντωτική υπερκόπωση που έχουν υποστεί επί πάρα πολλούς μήνες όλοι οι αναισθησιολόγοι λόγω τόσο της ενασχόλησής τους με τα περιστατικά της πανδημίας (διασωληνώσεις, διακομιδές, κ.λπ.) όσο και με την αντιμετώπιση της λοιπής νοσηρότητας».