iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Απολύθηκε ο Καρμοίρης
από την ΕΡΤ για το
ρατσιστικό σχόλιο


«Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη δημόσια τηλεόραση.

Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης, με την οποία έγινε γνωστη η απομάκρυνση του γνωστού δημοσιογράφου.

Μιλώντας κατά την πρωινή ενημερωτική εκπομπή των Ολυμπιακών Αγώνων, στην προσπάθειά του να επαινέσει τους αθλητές της Κορέας για τη διαχρονική τους δυναμική στο πινγκ πονγκ, ο εν λόγω δημοσιογράφος έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο. «Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ» είπε αρχικά, για να προσθέσει, επιχειρώντας να κάνει χιούμορ: «Επειδή είναι σχιστά τα μάτια, πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει κι έρχεται;».

 
Μάλιστα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο συμπαρουσιαστής Δημήτρης Κοτταρίδης έβαλαν τα γέλια. 
Πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο με το οποίο επέλεξε να αξιολογήσει την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη στον τελικό της σκοποβολής, λέγοντας πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που κατέλαβε την 6η θέση, «τα θαλάσσωσε».

Η ατάκα αυτή προκάλεσε τη δυσφορία της ίδιας και του κύκλου της, με τον δημοσιογράφο να απολογείται στη συνέχεια, αλλά να προβαίνει σε νέο άστοχο σχόλιο, λίγες μόλις ημέρες αργότερα