iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Αλέξης Τσίπρας σε
Κ. Μητσοτάκη: Πάρτε πίσω
την ελάχιστη βάση


Να πάρει πίσω, τουλάχιστον για φέτος, την ελάχιστη βάση εισαγωγής κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αρνήθηκε τρεις φορές να απαντήσει για τον αποκλεισμό μαθητών από τα ΑΕΙ και συνέχισε: «Βάζετε χιλιάδες οικογένειες στο δίλημμα αν θα πληρώσουν για σπουδές σε εξωτερικό ή σε κολέγιο αμφιβόλου αξίας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «είστε η μοναδική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση που αλλάξατε το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ με εφαρμογή την ίδια χρονιά. Και το κάνατε αυτό την πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία των πανελλαδικών. Ποτέ άλλοτε δεν έχει ξαναγίνει αυτό από καμία άλλη κυβέρνηση, άφηναν χρόνο προσαρμογής».

«Βάζετε κόφτες στα παιδιά και στερείτε σε πάνω από 20.000 μαθητές την πρόσβαση στα ΑΕΙ, ενώ όλη την περσινή χρονιά δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν δια ζώσης μάθημα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας κλιμακώνοντας την επίθεσή του και σημείωσε: «Φέρατε τη μεγαλύτερη μείωση εισακτέων από το 1837»

«Είναι λαϊκισμός να υπερασπίζεσαι το δίκαιο 20.000 παιδιών;» διερωτήθηκε και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έφερε «τροπολογία την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».