iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Έκκληση του Γιάννη
Γαλάτη στον... Απόλλωνα να
σώσει τη Μύκονο!


Με μία συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση στο ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Γιάννης Γαλάτης ''καυηριάζει'' τη Μύκονο του 2021 και κάνει έκκληση στον...Θεό Απόλλωνα να τη σώσει!
Γέμισε ο ουρανός απο ελικόπτερα και αεροπλάνα στον τόπο αυτό των προγόνων μου. Οι γουρούνες και αυτοκίνητα στους δρόμους που υπήρχαν για τα γαϊδουράκια και τα κατσικάκια μπλοκάρουν επικίνδυνα.
Ποσοι άνθρωποι χάνουν την ζωή τους άδικα...
Το παραμυθένιο νησί των ζωγράφων χάθηκε. Όσοι απέμειναν απο τους παλιούς τα βλέπουν και κλαίνε .
Οι παραλίες όλες στον βωμό της εκμετάλλευσης . Λίγες απέμειναν . Η θάλασσα κλαίει για τα χημικά που ρίχνουν απο τις πισίνες. Οι ακαθαρσίες χορεύουν το χορό του θανάτου της φύσης. Τα ψαράκια χάθηκαν, οι αχινοί εξαφανίστηκαν και τα καβουράκια κλαίνε σε μια γωνία για την καταστροφή της μαγεμένης θάλασσας. Τα κρίνα της ακρογιαλιάς τα πνίγουν τα σκουπίδια και οι πετσέτες.
Να ανάψουν τα φώτα της Παραπορτιανής για να μην την μολύνουν. Σύντομα θα θεριέψει και θα γλυτώσει το όνειρο πριν χαθεί παντοτινά το αγαπημένο μας νησί των ανέμων.
Προτού το σκοτάδι πνίξει τη Χώρα να ανάψουν τα φώτα της θάλασσας να αναστηθούν οι ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι και εμείς το σκλαβώνουμε!
Οι παραμυθένιος λόφοι του νησιού τα έργα τέχνης της φύσης χάθηκαν με τα τερατώδη ξενοδοχεία. Η απληστία και η πλεονεξία κυριάρχησαν και το νησί χάνεται.
Σήκω Απόλλωνα Θεέ μου να σώσεις το νησί μου!