iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Συνεχίστηκε όλη τη
νύχτα η φωτιά
στη Βαρυμπόμπη


Μετά από μία πολύ δύσκολη νύχτα και την μάχη με τις φλόγες, παραμένει κρίσιμη η κατάσταση για την μεγάλη φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

Η πύρινη λαίλαπα μαίνεται ανεξέλεγκτη και κατακαίει ότι βρει στο διάβα της, με αποτέλεσμα μια ανυπολόγιστη καταστροφή για την Αττική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεγάλη φωτιά εκτείνεται σε τρία μεγάλα μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, τους Θρακομακεδόνες και το Τατόι, ενώ λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης δόθηκε εντολή για εκκένωση τμήματος του Κρυονερίου επι της οδού Ανοίξεως.

Τελικά μετά από περίπου μία ώρα, από την στιγμή που ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι στην οδό Άνοιξης να εκκενώσουν τα σπίτια τους με την προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης, η φωτιά δεν πέρασε και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Διονύσου.

Ετσι, οι φλόγες απομακρύνθηκαν από το Κρυονέρι και η κατάσταση τις πρώτες πρωινές ώρες δείχνει αρκετά καλύτερη.
Μιλώντας στο MEGA ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως φαίνεται κάπως καλύτερη η εικόνα για την πυρκαγιά. Ωστόσο το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να καίει, και τις τελευταίες ώρες κατευθύνεται προς το κτήμα Τατοΐου.

Τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τη δική τους μάχη, και αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο, όπως λέει και ο Δήμαρχος.

Η καταστροφή πάντως είναι ανυπολόγιστη, και μόνο όταν σβήσουν οι φλόγες θα μπορέσει να αποτιμηθεί. Σπίτια, περιουσίες, άλογα της περιοχής και άλλα πολλά άτυχα ζώα έχουν καεί.

Οι φλόγες πέρασαν ακόμα και το ρέμα της Χελιδονούς και υπάρχουν καμένες περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης.

Στο παραπάνω τρίγωνο υπάρχουν δεκάδες μεγάλες εστίες που δημιουργούν έναν πύρινο εφιάλτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και να τις κρατήσουν στην περίμετρο.