iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Βαρυμπόμπη Ένα
ενεργό μέτωπο
Ανυπολόγιστη καταστροφή


Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η εκτεταμένη πυρκαγιά στην περιοχή Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου-Τατοΐου, που μαινόταν σε πολλαπλές διάσπαρτες εστίες, έπειτα και από την ολονύκτια μάχη των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες.

Ήδη επιχειρούν και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα και οι βασικές εστίες της φωτιάς εντοπίζονταν πέριξ του νεκροταφείου Κρυονερίου και στο Ρέμα της Χελιδονούς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρνουν να την συγκρατήσουν.

Ενεργά μέτωπα εντοπίζονταν σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Τατόι, ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, έπειτα από σύσκεψη στο κινητό συντονιστικό κέντρο στη Βαρυμπόμπη, είπε ότι έχει μείνει μόλις ένα μέτωπο ενεργό και τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση, τονίζοντας ότι στόχος είναι να οριοθετηθεί η φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη φωτιά καταστράφηκαν 80 σπίτια.

Η όλη εικόνα παρέπεμπε σε ύφεση, όπως είπε στον ΣΚΑΙ, και ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, εκφράζοντας ελπίδες ότι τα μέτωπα που καίνε ακόμα, θα αντιμετωπιστούν με το που σηκωθούν τα εναέρια μέσα.

Η συνολική έκταση της, καμένης πλέον, δασικής περιοχής δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί ακόμη. Η καταστροφή, ωστόσο, είναι τεράστια, τόσο σε έναν από τους ελάχιστους και πλέον σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας, όσο και σε υλικές ζημιές.