iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Σήμερα καίγεται
το αύριο των
παιδιών της Ελλάδας


Κανείς δεν ξέρει πότε θα σβήσουν οι τρομακτικές πυρκαγιές στην Αττική, την Εύβοια και την Πελοππόνησο.

Όταν όμως κάποτε - ελπίζουμε όλοι το συντομότερο δυνατό - οι πυρκαγιές, σβήσουν θα ξεχαστούν σε δυο τρεις ημέρες δυστυχώς. Όπως έγινε και με τον πύρινο όλεθρο στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι το 2018.

Και τον χειμώνα θα έρθουν - με μαθηματική ακρίβεια - οι καταστροφικές πλημμύρες. Θα ξεχαστούν κι αυτές. Και το επόμενο καλοκαίρι θα ξανάρθουν φωτιές. Να αποτελειώσουν το ελάχιστο πράσινο που έμεινε σε αυτή τη χώρα.

Ρεαλιστικά. Φωτιές κατακαίουν τα Ελληνικά δάση εδώ και δεκαετίες, Με όλες τις κυβερνήσεις. Και θα εξακολουθήσουν να τα καίνε, όποια κυβέρνηση κι αν είναι στο μέλλον. Γιατί σίγουρα κάποια άλλη κυβέρνηση, κάποιος άλλος πρωθυπουργός κάποτε θα παίρνουν αποφάσεις γι αυτή τη χώρα.

Κανείς τους πολιτικός (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων θέλω να πιστεύω) όλα αυτά τα χρόνια που ζω, 58 τον αριθμό, και άλλα τόσα πριν υπάρξω και άλλα τόσα όταν πάψω να υπάρχω σε αυτή τη ζωή, δεν κατάλαβε, δεν καταλαβαίνει και δεν θα καταλάβει ότι η Γη είναι το πραγματικό μας σπίτι. Τα δάση, οι θάλασσες, τα ποτάμια, η φύση η μεγάλη επένδυση ζωής.

Φανταστείτε ότι ακόμη και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι ανεβάζουν φωτογραφίες από τις διακοπές τους. Από την παραλία, τα μπαρ, τις ταβέρνες, τις καφετέριες. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σήμερα...

Σήμερα που οι φωτιές καίνε το αύριο των παιδιών...

Αργύρης Κωστάκης