iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Εκκένωση Μαρκόπουλο
Ωρωπού Ασταμάτητη
η πυρκαγιά γίγας


Σε πύρινο κλοιό για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα βρέθηκαν οι περιοχές των Θρακομακεδόνων και της Βαρυμπόμπης, ενώ με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της, χωρίς ιδιαίτερη ευκολία λόγω του δύσβατου της περιοχής. Η φωτιά καίει σε χαράδρα πλησίον της εθνικής με αργή πορεία λόγω της άπνοιας, με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη να ζητάει ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης για να ανακοπεί η πορεία της πριν ξεφύγει προς τον Ωρωπό.

Τα δύο μέτωπα της μεγάλης φωτιάς έχουν περικυκλώσει τους δύο οικισμούς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη προκειμένου να διασώσουν περιουσίες και πολύτιμη δασική έκταση.

Η Πολιτική Προστασία έχει ήδη στείλει μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των δύο περιοχών, προκειμένου να απομακρυνθούν και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.

Το ένα άκρο του μετώπου κινείται κοντά στην κατοικημένη περιοχή των Θρακομακεδόνων, ενώ το άλλο άκρο απειλεί να μπει ξανά στον οικιστικό ιστό της Βαρυμπόμπης και να κάψει όσα σπίτια δεν έκαψε προχθές, όταν η πύρινη λαίλαπα έφτασε μέχρι την πλατεία.

Το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς έχει περικυκλώσει την περιοχή με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να σωθούν σπίτια.