iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Τα πυρόπληκτα ζώα
βρίσκουν καταφύγιο
στο Γαλάτσι


Ακόμα και την ώρα που οι φλόγες τύλιγαν μεγάλο μέρος της Αττικής, που περιουσίες και κόποι ζωής καταστρέφονταν από τη μια στιγμή στην άλλη και ανθρώπινες ζωές κινδύνευαν, η ανθρωπιά δεν χάνεται.

Απόδειξη ότι μέσα σε λίγες ώρες στήθηκε ολόκληρος χώρος για τα πυρόπληκτα ζώα από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής στο Γαλάτσι. Πρόκειται για το παλιό λατομείο της ΑΣΤΗΡ ΛΑΤΟ Α.Ε. που σήμερα σφύζει κόσμο -εθελοντές, γιατρούς, πολίτες. Όλοι τους - με όποιον τρόπο μπορούν - συνδράμουν για τη βοήθεια πυρόπληκτων ζώων. 

Εκατοντάδες εθελοντές έχουν προσέλθει στο χώρο, όπου υπάρχει περίθαλψη και φροντίδα των πυρόπληκτων ζώων. Κτηνίατροι και εκπαιδευτές σκύλων, όλο το υλικό που χρειάζεται για την μέριμνά τους και δεν υπάρχει περιορισμός στη χωρητικότητα.

''Όσοι εθελοντές έχουν μαζέψει δεσποζόμενα ζώα μπορούν να τα φέρουν στον χώρο και οποιοσδήποτε χρειάζεται το οτιδήποτε μπορεί να καλέσει το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου στο 2102143300'', λέει στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος.